Děkuji, že jste si ke mě našli cestu.
Jsem žena v nejlepších letech, která miluje život a jeho proměny.
Žiji se svými blízkými v roubence, podle zásad feng shui, v souladu s přírodou.
Na naší permakulturní zahradě pěstujeme bio zeleninu, bylinky, ovoce a květiny pro vlastní potřebu. Přebytky pak s láskou zpracovávám a nabízím dále k prodeji ve formě marmelád, džemů, sirupů, zavařenin, čatní apod.
Pěstujeme jedlé květiny, které slouží k obohacení slaných i sladkých pokrmů a nápojů v přírodním, kandovaném nebo krystalizovaném stavu.
Tyto delikátní a chutné květy obsahují mnoho tělu prospěšných látek a navíc můžou proměnit obyčejné dezerty, poháry, zákusky, ale i saláty a nápoje v nádherná a neodolatelná umělecká díla.
Kandované květy a lístky jsou vyrobeny ze skutečných čerstvých jedlých rostlin, cukru a bílku. Mají plné a syté barvy, proto jsou ideálním doplňkem ke zdobení jakýchkoliv pokrmů.
Udržujte tuto křehkou krásu ve vzduchotěsné nádobě, nikdy by se neměly skladovat v ledničce. Využijte svou fantazii a zapojte svou tvořivost při začleňování těchto neobvyklých chutí, vůní a tvarů do Vašich kulinářských výtvorů.
Naší přízeň si získala divoká rajčata, která mají vynikající chuť a jsou velmi odolná a nenáročná na pěstování. Dají se úspěšně pěstovat i na balkóně či terase a na talíři vypadají naprosto dokonale.
Milujeme dřevo, jeho přirozenost, vůni, energii. Vyrábíme z něj drobnosti pro potěšení sebe i ostatních. Teď tvoříme speciální technikou úžasné truhlíky a bedničky, kterým dáváme punc omšelé krásy patinováním, jako by tu byly dávno před námi.
Na přání truhlíky osazujeme květinami, bylinkami nebo koniferami a bedničky plníme našimi sirupy, džemy, čaji apod. jako dárkové bedýnky.
A protože jsem zastáncem toho, že člověk má jíst hlavně to, co vyrostlo v jeho okolí, protože to všechno tu vyrostlo právě pro něj, protože to obsahuje pro něj to nejlepší, protože se sklízí pěkně zralé a protože je to také přinejmenším šetrnější k naší přírodě, když se nemusí převážet jídlo přes půlku zeměkoule. Tak pro to všechno zpracovávám jen domácí bio produkci.
Takže když dovařím poslední podzimní sirupy a džemy, zpravidla jsou to úžasné a ničím nenahraditelné šípkové, zazimuji vařečku a velký hrnec a věnuji se domácímu tvoření, které nabízím na mém dalším profilu https://www.fler.cz/na-blbosti-me-uzije .