Džem Krvavý pomeranč s kardamomem - výběrový extra džem méně sladký.
Lehce nahořklý džem/marmeláda z krvavých (červených) pomerančů okořeněný kardamomem. Obsahuje jemně krájené proužky pomerančové kůry.
Stříbrná medaile z The World's Original Marmalade Awards 2019.
Na tousty, k sýrům,...
Krvavé pomeranče jsou oproti žlutým pomerančům šťavnatější, mají výraznější chuť a jsou méně kyselé.
Obsah: 160g
Složení: 58 % pomeranče Moro bio, cukr, šťáva z pomerančů Moro bio, citronová šťáva, citrusový pektin, kardamom.
Na 100 g džemu bylo použito 69 g pomerančů.
Ve 100 g džemu je obsaženo 52 g přírodních sladidel.
Pasterováno.
Červené (krvavé) pomeranče
Ne všechny faktory podílející se na tvorbě anthocyaninu v sicilských krvavých pomerančích jsou úplně jasné. Ať už je ale barva jakákoliv, jde o jedny z nejkvalitnějších odrůd pomerančovníku, nejčastěji rostoucími pod sicilskou Etnou. Anthocyanin působí jako prevence proti rakovině, srdečním onemocněním nebo také očním vadám.