Domů Zboží Od Procházková Markéta

Kvašák 1,6l - nádoba na pickels

670 Kčza 1 ks
Vložit zboží do košíku
Pospěšte si! Tohle zboží se líbí i někomu dalšímu a má ho již v košíku.
K odeslání: za měsíc a víceDostupnost: do 1 měsíceTermín odeslání*: ihned od dostupnosti
* Platba převodem prodlužuje termín o dobu připsání úhrady na účet.
Platba předem
Zásilkovna300 Kč
Dobírka
Zásilkovna330 Kč
Možnosti platby
DobírkaDobírka
Platební kartyPlatební karty
Platební tlačítkoPlatební tlačítko

Další zboží od Procházková Markéta

Katalogové č.: 13561744
Zobrazení: 248x
Vloženo: 23.9.2022
Počet srdcí: 10x
Oznámit porušení pravidel u tohoto zboží.
Důležitá informace: UPOZORNĚNÍ: Malý dárek ke každé objednávce nad 700,-. Doba dodání se u zboží na objednávku před koncem roku (cca od října) může prodloužit až na cca 1,5měsíce, proto objednávejte s dostatečnou časovou rezervou. Děkuji za pochopení

Kvašák je určený na výrobu kvašené zeleniny. Skládá se ze tří keramických částí a dřevěného kolíku s gumičkou.

Výška bez víka je cca 18cm, průměr horního okraje je cca 15-15,5cm. Objem je cca 1,6l.

Různá zelenina(mrkev, celer, petržel, kedluben, ředkvička,zelí,cibule,červená řepa, ...) nakrájíte nebo nakrouháte na menší kousky, přidáte sůl, kmín nebo podle chuti další přísady( např.: křen, kopr, pepř,...). Všechno pořádně promícháte a prohnětete až zelenina pustí trochu šťávy.

Vložte zeleninu do kvašáku a pořádně ji upěchujte. Na zeleninu položte vnitřní víko se zarážkou pro dřevěný kolík.Zelenina musí být potopená, aby nezačla plesnivět. Pokud nemáte dostatek zeleninové šťávy, převařte osolenou vodu a nechte ji vychladnout. Poté zalijte zeleninu tak , aby žádný kousek zeleniny nekoukal nad hladinu.

Kvašák zakryjte víkem s otvorem na dřevěný kolík. Kolík umístěte do otvoru a gumičkou (upevněnou přes ucha a kolík) ho zafixujte. Tím vytvoříte potřebný tlak na zeleninu. Kvašák dejte na teplejší a tmavší místo( ne k topení nebo na slunce). Za 3-5 dní je kvašená zelenina připravená ke konzumaci. Potom už zeleninu uchovávejte v lednici.

Díky mléčnému kvašení si zelenina uchovává obsah vitamínů. Podporuje trávení, krvetvorbu a imunitu.

Menu
--