Říkají o ní, že je to nejlepší kvásková kuchařka. Je zde vše o zdravém kvásku, recepty na chleby, pečivo, sladkosti i vaření. Potřebné informace a snadné recepty v uživatelsky příjemném zpracování.
KE KNIZE DOSTANETE jako DÁREK můj kvásek založený 12.10.2012.
KNIHA OBSAHUJE:
Podrobně vše o kvásku, jeho pochopení, založení, snadném vedení a použití.
Informace o potřebném vybavení na pečení.
Popis surovin na pečení, vysvětlení vlastností mouk.
Názorný postup zadělání kváskového těsta a pečení pečiva, včetně objasnění chyb.
65 receptů z kvásku s tipy na obměny (23 na chleby, 8 na slané a 20 na sladké pečivo, 14 na vaření).
Všechny recepty na názorných profi fotografiích a s postupy.
NA JAKÉ KVÁSKOVÉ RECEPTY SE MŮŽETE TĚŠIT?
CHLEBY: jednoduchý základní, celožitný, bramborový, ječný, kukuřičný, olivový, ořechový, makový, pohankový, pařený, vánočkový, pomalý a rychlý, šumava, zeleninové chleby, řecká daktyla, chleba z chleba, ...
PEČIVO SLANÉ: rohlíky klasické, sádlové a pohankové, veky, pletýnky, grahamové bulky, focaccia a pizza, mlsání pro hosty ...
PEČIVO SLADKÉ: koblihy, loupáky, karlovarské rohlíčky, maková štola, buchtičky, čokoládový závin, challa, kávový koláč, mrkvový rohlík, perník, tvarohová bábovka …
VAŘENÍ: kulajda, chlebová česnečka, zeleninové omáčky, langoše, chlebánky, přílohové a ovocné knedlíky, kvásková pomazánka …
TATO ZÁKLADNÍ KUCHAŘKA má pokračování:
Kvásková kuchařka bez lepku a bez cukru
Sváteční kváskové pečení
Sladké kváskové pečení s cukrem i bez
S kváskem kolem světa
Viz další moje zboží zde.
Recepty se v knihách neopakují, ale naopak příjemně doplňují, můžete mít klidně všechny!
Co říkají o kuchařce její majitelé? Můžete si přečíst také hodnocení zákazníků zde na Fleru:
Kuchařky jsem si dnes vyzvedl a teď jimi listuji. Vypadají skvěle a přesně tohle jsem potřeboval. Děkuji za Vaši práci. Daniel
Musím Vám moc poděkovat za to, že jsem se podle Vaší úžasné knihy naučila péct a vařit z kvásku. Vaše kniha je pro mě naprosto jedinečná. Ať se Vám moc daří! S vděkem Daniela Rašková z Vyškova
Priniesli ste mi do života radosť s Vašimi receptami. Pozdravujem, Eva
O vaší kuchařce jsem se dozvěděla od moji kolegyně a hned si ji zamilovala:) Už nějakou dobu dělám chleba z kvásku a hledala jsem jak bych mohla ještě ten kvásek využít. Vaše kuchařka je právě to, co jsem chtěla:) Anastasia G.
Kniha je pre mňa velkým pokladom. Marta
Chtěla bych Vám poděkovat za Vaši Kváskovou kuchařku. Velice jsem ocenila přídavek k receptům, povídání o moukách přísadách a postupech. V kuchyni nejsem žádný nováček, letos už mi bude 57 :-). Přesto jsem ve vaší knize našla spoustu nového, s kváskem si „hraji“ už asi rok, jen se mi úplně nedařilo. Na dovolené jsem se potkala s pekařkou a ta mi dala spoustu užitečných rad, také „studium“ na internetu pomohlo, ale až Vaše kniha mi otevřela oči. Dana K.
Jana Berková je z mého pohledu jednou z nejzkušenějších kváskových lektorek na této planetě. Své dovednosti předává srozumitelně a pro laika snadno pochopitelným způsobem. Velmi oceňuji, že pracuje jen se surovinami, které se v našich končinách dají běžně koupit. Ze všech kuchařek cítím její obrovské kváskové nadšení. I pro mně, jakožto člověka s 6 letou kváskovou praxí a nemalým počtem „přepečených“ kuchařských knih, jsou velkým přínosem. Vřele je doporučuji pro začátečníky i pokročilé.Ing. Hana Košťálová z prodejny BIO potravin s jídelnou Bazalka v Hradci Králové.