Domů Zboží Od Jana Berková

Misková ošatka na kynutí chleba

380 Kčza 1 ks
Vložit zboží do košíku
Tohle se líbí i dalším! Pospěšte si, tohle zboží si chce zakoupit dalších 14 zájemců.
K odeslání: 12.6.2024Dostupnost: sklademTermín odeslání*: do 5 dnů od dostupnosti (po-pá)
* Platba převodem prodlužuje termín o dobu připsání úhrady na účet.
Prodejce běžně nezasílá toto zboží do zahraničí. V případě zájmu však prodejce můžete kontaktovat pomocí Fler Pošty
Možnosti platby
Údaje nejsou k dispozici. Kontaktujte prodávajícího.

Další zboží od Jana Berková

Katalogové č.: 11447447
Zobrazení: 1481x
Vloženo: 28.4.2020
Počet srdcí: 40x
Oznámit porušení pravidel u tohoto zboží.
Důležitá informace: Přeji vám prima dny!

KULATÁ MISKOVÁ PEKAŘSKÁ OŠATKA:

        

Hmotnost: 650 g / 1 kg 

Cena:  380 / 470 Kč

Označení:  M6 / M1

Horní vnitřní průměr: 19 / 22 cm

Spodní vnitřní průměr: 11,5 / 13,5 cm

Výška : 7,5 / 7,5 cm

OŠATKA JE vyrobená moravskýma rukama, pevná a zdravotně nezávadná s hygienickým atestem. 

ZASLÁNÍ:

  • Na pobočku Zásilkovny (uveďte její adresu ze www.zasilkovna.cz ) za 95 Kč.
  • Na vaši adresu prostřednictvím Zásilkovna za 150 Kč.
  • Osobní převzetí v Olomouci po tel. domluvě za 0 Kč. Platba zboží v hotovosti při převzetí. Ozvu se vám telefonicky po potvrzení objednávky.

----------------------------------------------------------------------------------

KDYŽ TO shrnu - v OBJEDNÁVCE PROSÍM UVEĎTE do zprávy:

velikost M X,   zaslat XXXXXX

-----------------------------------------------------------------------------------

K ošatce vám moc ráda přibalím i další užitečné zboží k pečení a sušený kvásek z r. 2012 s kuchařkou či návodem, koření, smaltované formy, české nože KDS. :-) Toto není flerové zboží, proto tu nemůže být. Pravidla Fleru mi nedovolují napsat, kde to vše najdete. Když najdete, můžete vše objednat za jedno poštovné.

JAK VELKOU OŠATKU SI MÁTE VYBRAT?

Buď chleba zvažte nebo sečtěte v receptu mouku, vodu, kvásek, případně jiné více vážící suroviny. Zhruba tak těžký bude chleba. Žitnopšeničný a z celozrnné mouky bude objemově menší, než chleba z mouky pšeničného typu. Ty pšeničné naskočí víc. Každou ošatku můžeme použít i na menší chleba i na trochu větší. Pokud si nevíte rady, napište mi, poradím Vám.

KULATÁ NEBO OVÁLNÁ?

Kulatá může být při kynutí vložená v míse a těsto neoschne. Přikryji ji třeba pokličkou, nebo koupací igelitovou čepicí. Z oválné mám zase všechny krajíčky stejné. Mám obě a podle nálady je střídám. Často dělám na plech dva menší chleby z menších ošatek.

OŠATKY POUŽÍVÁM:

Na kynutí chleba, sladkých pšeničných chlebíčků, mazance, veky, vánočky... ale i na servírování pečiva.

Ošatku vysypávám hladkou moukou pšeničnou nebo rýžovou, pohankovou. Někdo škrobem nebo kukuřičnou moukou. Vyzkoušejte, co máte doma, co Vám z toho bude vyhovovat.

Při kynutí mám ošatku uloženou v uzavřeném prostoru (v míse, v igelitové tašce, pekáči, ve studené troubě, remosce), aby těsto neokoralo.

UCHOVÁVÁNÍ OŠATKY:

Po vyklopení těsta dám ošatku vyschnout nad troubu, ve které peču chleba. Vyschlou mouku vymetu štětečkem nebo kartáčkem. Ošatku uchovávám čistou, vysušenou a v suchu, aby nezplesnivěla, jako se to stává ve velkopekárnách. Pokud peču častěji, tak mouku jen vysuším, nevymetám.

Dobře prokvašené dny Vám ze srdce přeje a za nákup děkuje

profi kvásková kuchařka a fotografka

Jana Berková z Olomouce

    Menu
    --